Olimp Collagen Bar, baton, smak czekoladowy, 44 g

Olimp Labs

PODOBNE PRODUKTY

INNI KUPOWALI RÓWNIEŻ

Opis

Olimp Collagen Bar, baton, smak czekoladowy – przekąska w formie batonu w polewie czekoladowej, bogatego w białko i kolagen rybi, sprawdzi się jako zamiennik słodyczy dzięki niskiej zawartości cukrów. Posiada wysoką zawartość błonnika oraz wzbogacony został witaminami.

Skład

25% czekolada z substancją słodzącą [miazga kakaowa, substancja słodząca – maltitole; tłuszcz kakaowy, emulgator – lecytyny (sojowe); naturalny aromat waniliowy], 13% peptydy kolagenu rybiego ECOllagen® (ryby), fruktooligosacharydy, izomaltooligosacharydy* z tapioki, substancje utrzymujące wilgoć – glicerol, sorbitole; olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, białko z grochu, chrupki sojowe (izolat białka sojowego), 3% kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, białko z brązowego ryżu, izomaltuloza**, substancja zagęszczająca – guma arabska; aromaty, emulgator – lecytyny (sojowe); kwas L-askorbinowy – wit. C, cholekalcyferol – wit. D, palmitynian retinylu – wit. A, D-biotyna – biotyna, glukonian manganu. Czekolada: masa kakaowa minimum 53%.

*Izomaltooligosacharydy to źródło glukozy.

**Izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy.

Zawarte alergeny: zawiera ryby, soję, może zawierać składniki pochodzące z mleka, jaj, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, nasion sezamu. 

Wartość odżywcza 100 g 44 g
Wartość energetyczna 1633 kJ / 393 kcal 717 kJ / 172 kcal
Tłuszcz 19 g 8,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,5 g 2,9 g
Węglowodany 22 g 9,6 g
w tym cukry 2,2 g 0,97 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole) 18 g 8,1 g
Błonnik 18 g 8 g
Białko 19 g 8 g
Sól 0,29 g 0,13 g
Witamina C 91 mg (114 %*) 40 mg (50%*)
Witamina D 5,7 µg (114 %*) 2,5 µg (50%*)
Witamina A 909 µg (114%*) 400 µg (50%*)
Biotyna 56,8 µg (114%*) 25 µg (50%*)
Mangan 2,27 mg (114%*) 1 mg (50%*)
Kolagen 11 g 5 g

  *RWS – referencyjne wartości spożycia.

Masa netto

44 g

Przeznaczenie

Odpowiedni dla osób dorosłych. Należy traktować wyłącznie jako uzupełnienie zdrowej, odpowiednio zbilansowanej diety.

Sposób użycia

Produkt gotowy do spożycia.

Ostrzeżenia dotyczące bezpieczeństwa

Przechowywać i transportować w temperaturze poniżej 25°C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych, nagłych zmian temperatury, zapachu i wilgoci.

Przeciwwskazania i środki ostrożności

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie spożywać z innymi produktami zawierającymi witaminę A lub mangan. Produkt nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. Nie spożywać więcej niż 2 batony dziennie.

Producent

OLIMP LABORATORIES Sp. z o.o.
Pustynia 84 F
39-200 Dębica